Smyglansering av UB Gaming

– Upptäck mångfalden bland spelare med oss!

Är du nyfiken på att ta reda på hur spel formar och påverkar våra liv? Då är detta eventet för dig! Den 2:a maj bjuder vi in till en smyglansering och presentation av vår nya studie, “UB Gaming”, som är den mest omfattande undersökningen om spelande bland åldersgruppen 15-39 år i Sverige. Missa inte denna unika möjlighet att utforska mångfalden bland spelare och få djupare insikter om spelkulturen!

När: 2 maj, 2024
Tid: 15.30-16.30 (drop-in från 15.00 och spel/mingel från 16.30)
Plats: Red Bull Gaming Sphere, Surbrunnsgatan 79, Stockholm

Digitala spel växer så att det knakar, men den breda expansionen gör det samtidigt svårare att sätta fingret på spelkulturen. Många har insett att spelkulturen har blivit så omfattande och betydelsefull att det krävs ett aktivt förhållningssätt för att fullt ut dra nytta av dess möjligheter. Men hur navigerar man i detta landskap när majoriteten spelar, och det blir alltmer utmanande att försöka kategorisera “spelare” som en homogen grupp? Här kommer UB Gaming in i bilden!

Några områden vi kommer att beröra:

  • Spel har gått från en smal nichehobby till en del av vardagen för de allra flesta, men alla spelar inte på samma sätt: spelkulturen har blivit allt mer heterogen.
  • Olika spelstilar fyller radikalt olika funktion i människors liv: från något utvecklande, socialt och identitetsbärande, till ett passivt tidsfördriv som inte ens är särskilt kul.
  • Trots att spelkulturen är utbredd kvarstår mycket kommersiell potential: få kan nämna spel-associerade varumärken och många skulle vilja gå på fler sorters spelevent.

Välkommen till en kväll fylld av de senaste insikterna inom gaming, spännande panelsamtal, mingel – och självklart spel!