Ungdomsbarometern öppnar kontor i Göteborg! 

Äntligen kan vi meddela att Ungdomsbarometern expanderar och öppnar ett nytt kontor i hjärtat av Göteborg! Vi har länge haft blickarna mot västkusten, och nu tar vi med oss vår expertis och erfarenhet om både unga människor och undersökningsmetoder när vi sätter ner ytterligare en pin på kartan.

Det här är vi såklart mycket stolta och glada över! För att fira denna milstolpe och samtidigt rikta strålkastarljuset mot viktiga frågor, vill vi därför bjuda in till ett tankeväckande seminarium om ungdomars liv i Västsverige.

Sitter du i eller nära Göteborg? Då är du hjärtligt välkommen att anmäla dig till seminariet genom länken nedan. Bor du lite längre bort men känner någon kollega eller vän som kan vara intresserad av att lära sig mer om västsvenska ungdomar? Då får du gärna skicka detta vidare till dem!


Välkommen till “Unga i Västsverige”

Datum: 18 april, 2024 
Tid: 09.00 – 09.45 (frukost från 08.30) 
Plats: Entreprenörsgatan, Sankt Eriksgatan 6, 411 06 Göteborg  

Under detta seminarium tar vi tillfället i akt och riktar fokus på västsvenska ungdomars perspektiv i hopp om att öppna upp för en djupare förståelse kring deras utmaningar, drömmar och förhoppningar. Detta är mer relevant än någonsin, särskilt med tanke på de regionala skillnaderna vi ser och som präglar ungdomars upplevelser och förväntningar. 

Några områden vi kommer att beröra: 

  • Trots att västsvenska ungdomar är representativa för ungdomar i hela Sverige, finns det betydande regionala skillnader inom Västsverige som vi kommer att belysa. 
  • Enligt vår rapport uppfattar majoriteten av ungdomar i Västsverige sina liv som rika på vänskap. Dock visar undersökningen att en betydande andel av ungdomar utanför Göteborg känner sig ensamma. 
  • Hälsa är och fortsätter vara i fokus för unga i Västsverige. Man spenderar mycket tid på gymmet, oroar sig för sin hälsa, både nu och framåt, och stressar över de krav man ställer på sig själv. 
  • Vi kommer även att diskutera hur ungdomar i Väst ser på samhällets framtid och deras upplevelse av minskade möjligheter att påverka jämfört med för fem år sedan. Särskilt kommer vi att fokusera på de negativa attityderna bland ungdomar utanför Göteborgsområdet. 

Vi lovar dig ett spännande seminarium där Sara Fröhling Lindersköld, Regionchef Syd, diskuterar de skillnader vi ser i Västsverige och ger dig en unik möjlighet att förstå de utmaningar och möjligheter ungdomarna i regionen står inför. 

Har du frågor om seminariet, vår expansion eller är generellt nyfiken på att veta mer om Ungdomsbarometern?
Hör av dig till Sara Fröhling Lindersköld på sara@ungdomsbarometern.se